Monicom Aleksinac

Zamrzavanje i sušenje voća

Kompanija Monicom uspešno posluje i razvija se od 1991. godine. Za 30 godina postojanja, Monicom je prešao put od malog preduzeća do uspešne poslovne grupe sa preko 600 zaposlenih i proizvodnim pogonima pozicioniranim širom južne Srbije.

Poslovni portfolio se iz sektora energetike i trgovine najpre proširio na industriju građevinskog materijala, a kasnije i na sektor poljoprivrede. Od 2015. godine u sastavu kompanije posluje i jedna od većih, modernijih i tehnološki najnaprednijih fabrika za zamrzavanje i sušenje voća u Evropi, na koju je poslovni sistem MONICOM posebno ponosan.

Ukupan preradni kapacitet hladnjače je 10.000 tona voća po sezoni. Optimalni kapacitet zamrzavanja višnje je 8t/h, dok je kapacitet  sušare do 150 tona sveže šljive za 24h. U proizvodnji se koristi najkvalitetnije voće sa zasada širom Srbije, proizvedeno u optimalnim uslovima, uključujući visok kvalitet zemlje i izvanrednu osunčanost predela.

Potvrda kvaliteta dolazi i u vidu brojnih sertifikata koji garantuju poštovanje svih internacionalnih standarda bezbednosti.

Veliku pažnju posvećuju  kadrovima i njihovom razvoju, uzimajući u obzir činjenicu da je tim sačinjen od spoja iskusnih eksperata sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti i mladih, obrazovanih ljudi, koji svi zajedno čine temelj uspeha kompanije Monicom.

 

Poseti prezentaciju

monicom.rs