Pekara Branković Niš

Pekarska industrija

Pekara Branković ima dugu porodičnu tradiciju, koja datira još iz 1885. godine.

Te godine je Todor Branković osnovao pekaru i mehanu u prizemlju stare porodične kuće. Započeo je svoj posao na porodičnom imanju, preko puta sadašnje centralne autobuske stanice, današnji Bulevar 12. Februar, gde se i danas nalazi centrala Pekare Branković. Začetnik porodičnog posla, Todor Branković je pradeda naslednika i sadašnjeg vlasnika Branka Brankovića, generalnog menadžera pekare i jednog od najuspešnijih preduzetnika u regionu.

Branko je dobitnik više priznanja, a jedno od njih je i „Privrednik godine“, dodeljeno od strane Regionalne privredne komore Niš i opštih strukovnih udruženja preduzetnika.

2000. godine pekara modernizuje i proširuje svoje proizvodne i prodajne kapacitete. Danas važi za jednu od najmodernijih pekara u regionu sa jedanaest svojih 15 maloprodajnih objekta, dva objekta franšizing saradnje, i tendencijom daljeg razvoja, širenja asortimana i otvaranja novih maloprodajnih objekata.

U pekari se generacijama prenose tradicionalni recepti naših proizvoda sa stalnim proširenjem asortimana.

Pored čuvenog niškog bureka, peciva, pogača, hleba, pica, slatkih proizvoda, Pekara Branković nudi i dijetalno-funkcionalne proizvode.

To je moderna proizvodnja koja se nalazi između poluindustrijske i industrijske proizvodnje sa visokokvalitetnim proizvodima koji opravdavaju prepoznatljiv brend tržišta južne Srbije. Upornim radom ostvareni su značajni rezultati povećanja prometa u maloprodaji, povećan je magacinski prostor, obnovljen vozni park, obezbeđeno je namensko vozilo za zamrznute proizvode i izgrađen novi prostor za potrebe proizvodnje. U cilju daljeg povećanja obima poslovanja nastaviće se sa investicijama i novim zapošljavanjima.

Pekara ima organizovanu proizvodnju po pogonima u šest celina: Osnovne i specijalne vrste hleba i peciva, Burek i pitice, Lisnato pecivo, Slatki proizvodi, Kuhinja(Sendviči, filovi i dorada proizvoda) i proizvodnja pizza i tolpih sendviča.

Pekara Branković zapošljava 280 radnika različitih profila u proizvodnji, maloprodaji, menadžmentu, upravi, transportu i sladištenju i održavanju.

U sklopu sistema pekara poseduje 16 maloprodajnih objekata na različitim atraktivnim lokacijama u gradu, preko kojih plasira i prodaje svoje proizvode, kao i preko dva objekta franšiza i ostalih mnogobrojnih kupaca.

Tajna uspeha je u poštovanju tradicije, dobrim majstorima, kvalitetnom repromaterijalu i savremenoj tehnologiji.

Rad Pekare Branković pored poštovanja kupaca, koji se uvek iznova vraćaju, nagrađen je i mnogim priznanjima: zlatna medalja na „Međunarodnom novosadskom sajmu poljoprivrede“, „Sabor pekara“ u Pećincima, zlatna i srebrna tepsija na niškim „Burekdžijadama“ …

Dugogodišnji rad i tradicija pekare krunisani su 2008. godine sertifikatom integrisanog sistema kvaliteta ISO 9001:2000 i HACCP (visoki standard kontrole kvaliteta proizvoda), što je doprinelo da pekara bude svrstana u red vodećih brendova pekarstva na prostoru Srbije.

 

Poseti prezentaciju

pekara-brankovic.com