Tradicionalni Dan internet domena Srbije (DIDS 2023) održaće se u utorak 7. marta 2023.

Organizator, Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), ovogodišnji događaj održava pod sloganom „Razmišljaj digitalno“, s obzirom da će njime biti obuhvaćene teme poput kreativnosti kao odgovora na izazove digitalne transformacije tradicionalnih biznisa i brendiranja tradicije u digitalnom dobu.

Domaćim aspektima digitalne transformacije baviće se paneli konferencije. Prvi od njih, „Porodične kompanije i naredni nivo“, baviće se značajnom i osetljivom temom – porodičnim kompanijama u Srbiji, da li su one spremne za smenu generacija među vlasnicima i da li su naslednici pripremljeni za izazove digitalnog doba i poslovanja. Moderator ovog panela biće Milovan Zvijer, advokat i partner u firmi Four Legal, a učesnici Dragan i Aleksandar Marković, otac i sin, ITN Group, kao i Rade i Aleksa Vučićević, otac i sin, Art Ival.

„Digitalna poslovna rešenja iz Srbije“ naziv je drugog panela konferencije kojem će neposredno prethoditi predstavljanje rezultata istraživanja o upotrebi digitalnih tehnologija u poslovanju.

Nakon što bude prezentovao kako i koliko biznisi koriste digitalne tehnologije i rešenja u svom poslovanju, moderator panela, Vladimir Zarić, direktor za klijente @ Four Dots, pokrenuće razgovor sa panelistima – predstavnicima softverskih kuća koje razvijaju poslovna rešenja za domaće, regionalno i strano tržište. Oni će otkriti svoje utiske o stanju tržišta, kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim i većim kompanijama iz Srbije i koliko su naša preduzeća drugačija od regiona i inostranstva. Kroz pozitivne primere, moći ćemo da steknemo uvid u to na koji način tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.

Uz moderaciju Vladimira Zarića svoja viđenja o ovoj aktuelnoj temi izložiće učesnici: Veljko Radovanović, izvršni direktor @ Logik.rs, Andreja Nikolić, osnivač i direktor @ Kadrovska.rs i Aleksandar Nastevski, osnivač i direktor @ NB SOFT.

DIDS 2023 će se održati klasičnom formatu događaja, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala. Prisustvo konferenciji je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta registracija posetilaca putem DIDS2023 sajta obavezna.