Klub privrednika Naissus je na sastanku sa predstavnicima PKS RPK Niš, NTP Niš, klasterom NiCAT i osnivačem NTP Ljubljana definisao dalje aktivnosti u cilju pospešenja zajedničke saradnje pre svega u domenu digitalne transformacije preduzeća iz tradicionalne industrije.

Pojam digitalne transformacije prepoznat je kao ključni globalni trend u svetskog ekonomiji, proces transformacije društva i privrede u celini, ali i neophodan preduslov opstanka, rasta i razvoja kompanija na domaćem i globalnom tržištu.

Digitalna transformacija danas više nije pitanja izbora – ona je neizbežna, neophodna i nezaobilazna, pa će u skladu sa tim biti fokus interesovanja i delovanja članova Kluba privrednika Naissus, kao jedan od strateških ciljeva.

Nastojaćemo da kvalitetnom koordinacijom sa zainteresovanim stranama implementiramo digitalnu transformaciju, radi podizanja konkurentnosti, produktivnosti i efikasnosti poslovanja članova Kluba.

U narednom periodu analiziraće se trenutni poslovni modeli kao i mogućnosti digitalnih servisa kroz sveobuhvatnu procenu poslovanja (analiza podataka, analiza procesa, proces obrade podataka, vrednost informacija i njihova struktura, korisničko iskustvo…). Nakon toga planirane su radionice, radi upoznavanja menadžmenta kompanija sa poslovnim modelom digitalne transformacije, a radi usaglašenja i definisanja plana izvršenja. Obzirom da je digitalna transformacija „priča koja se nikad ne završava“ težiće se kontinuiranim ciklusima analize radi poboljšanja poslovnog modela .