Najveća izložba na svetu „Expo 2020 Dubai“ otvara svoje kapije u petak 1. oktobra za privrednike i posetioce iz više od 190 zemalja. Već prvog meseca, tokom oktobra, na prve dve tematske nedelje „Klima i biodiverzitet“ i „Svemir“, i pratećim sajmovima Gitex i Gitex Future Stars, nastupa blizu 200 privrednika iz Srbije iz gotovo 100 kompanija, instituta, organizacija i institucija.

U Biznis habu Privredne komore Srbije, poslovnom središtu srpske privrede na Svetskoj izložbi, tokom pola godine trajanja ove najznačajnije manifestacije na planeti, održaće se prezentacije, konferencije, sastanci, investicioni forumi, B2B susreti.

Procenjuje se da će više od 1.000 kompanija iz Srbije učestvovati na Svetskoj izložbi od prvog dana oktobra do kraja marta 2022. Podršku domaćim kompanijama obezbedili su Generalni sekretarijat Vlade Srbije, PKS, Razvojna agencije Srbije. Firme dobijaju besplatan prostor u Biznis habu PKS, besplatan avionski prevoz, besplatne lokalne transfere, povlašćene cene hotelskog smeštaja, učešće na investicionim forumima, B2B susrete i različite vidove promocija.