Kompanija RESOR doo, član Kluba privrednika Naissus, počela je sa radom davne 1992. godine, kao preduzeće za proizvodnju novih i remont starih specijalnih nadgradnji komunalnih vozila. Sedište kompanije je u naselju i opštini Gadžin Han, koja je jedna od jedanaest opština u Nišavskom upravnom okrugu.

Osnovna misija kompanije Resor je da u saradnji sa svojim korisnicima i društvenom zajednicom u celini, a uvažavajući savremene trendove u društvu omogući ekološki čistu i zdravu životnu sredinu kroz rešavanje problema odlaganja komunalnog otpada i njegovu reciklažu.

Proizvodi kompanije Resor nalaze se u preko 100 gradova i opština širom Srbije, kao i u zemljama zapadnog Balkana među kojima se ističu Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Hrvatska.

Budući da kompanija posebne resurse ulaže u društvenu odgovornost, nedavno se priključila izazovu i bila deo akcije #TrashChallengeNiš koju je organizovao Banker radio u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem Mediana. Inicijativa je pokrenuta pre dve godine i podrazumeva čišćenje različitih lokacija grada Niša sa volonterima i uspešnim niškim kompanijama.

Zaposleni kompanije Resor su čistili u subotu, 29. maja, lokaciju poznatu kao Gradsko polje (od Tvrđave do Tehničkih fakulteta) i rov iza Tvrđave. Nakon nekoliko sati rada iza njih je ostala predivna i čista priroda u kojoj svako može da prošeta i uživa sa porodicom i prijateljima.

Ideja akcije je da iz godine u godinu na našim ulicama bude sve manje smeća  i da učešćem u sličnim aktivnostima podignemo ekološku svest građana, što Kompanija Resor sa uspehom i čini.