Prehrambena industrija YUMIS iz Niša, član Kluba privrednika Naissus, kao apsolutni lider u proizvodnji supa, začina, pudinga, šlagova, čajeva, apetisana i drugih prehrambenih proizvoda, predstavlja jedini srpski brend u ovoj delatnosti i dokazuje kako se marljivim i posvećenim radom, od pogona sa svega desetak radnika može napredovati do kompanije sa više od 200 radnika i preko 12,000 kvadrata poslovnog prostora.

U pogonima ove kompanije, u 2020. godini 40% ukupno proizvedene robe prodato je na preko 30 inostranih tržišta , poput Makedonije, Bosne, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, Albanije, Engleske, Švajcarske, Rusije, Nemačke, Austrije, Australije, Somalije, Kenije, Uzbekistana, USA, Rumunije, Italije, Francuske, Australije, Luxemburga, Grčke, pri čemu je ostvaren rast ino prodaje od 20% u odnosu na prethodnu godinu.

Obzirom da kompanija YUMIS već tri decenije postavlja standarde kada je proizvodnja prehrambene hrane i konditorskih proizvoda u pitanju, u godini jubileja – 30 godina od osnivanja kompanije, očekuje vas puno noviteta, poput novih proizvoda i modernih proizvodnih linija.