Konferencija-izložba „MSP 100 Expo“ održava se 1. juna 2022. godine u MIND Parku u Kragujevcu, u organizaciji CEVES-a i MIND Parka, a u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ koju sprovodi GIZ uz podršku vlada Švajcarske i Nemačke.

Cilj događaja je da pokaže bogat razvojni potencijal domaće privrede, oličen u pažljivo izabranim malim i srednjim preduzećima koja se odlikuju svim karakteristikama modernih svetskih ekonomija – konkurentnost na međunarodnoj sceni, pristup globalnim tržištima, inovativnost, etičnost u poslovanju, održivost, zelena tranzicija, visoke performanse rasta i produktivnost.

Konferencija će kroz praktične primere pokazati kako se uspešno mogu prevazići izazovi sa kojima se MSP susreću, što može pomoći da takvih preduzeća bude značajno više i da se kroz veću vidljivost i prepoznatljivost postojećih pozitivno iskoriste njihova iskustva za dugoročan razvoj srpske ekonomije i društva u celini.

U skladu sa metodologijom objavljenom na sajtu https://msp100.rs/, predstavljeni su MSP100 profili članova Kluba privrednika Naissus.