Šesti međunarodni privredni sajam Ekspo-Rusija Srbija 2022 (EXPO-RUSSIA SERBIA 2022) i Šesti beogradski poslovni forum održaće se od 16. do 18. marta u kongresnom centru Metropol Palace. U funkciji će biti i onlajn verzija na virtuelnoj platformi www.ExpoRF.ru.

Na sajmu će učestvovati ruska i srpska velika, srednja i mala preduzeća, a takođe će biti predstavljene izložbene postavke regiona Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja Jugoistočne Evrope.

Tematske sekcije obuhvatiće teme energija i tehnologije za uštedu energije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, agroindustrijski kompleks, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, visokotehnološke industrije, bankarstvo, IT, medicina, farmacija, obrazovanje i nauka, turizam (uključujući zdravstveni), roba široke potrošnje itd.

Programom sajma predviđeno je uspostavljanje poslovnih kontakata, prezentacije preduzeća, tematski okrugli stolovi…Pet ranije održanih izložbi postigle su veliki uspeh. Sa izložbenom postavkom upoznalo se preko dvadeset hiljada posetilaca i potpisano je više od trista međunarodnih ugovora.

Registracija je na sajtu http://eng.zarubezhexpo.ru/ERSerbian/.