U organizaciji Kluba privrednika Naissus i Privredne komore Srbije – RPK Niš, u konferencijskoj sali Naučno-tehnološkog parka Niš je krajem decembra u prisustvu velikog broja predstavnika zainteresovane stručne javnosti održan seminar „Kako obezbediti/unaprediti pravnu sigurnost u radu u skladu sa važećim regulatornim okvirom“. Predavač je bila mr Snežana Mitrović, predsednica Udruženja Računovodstvene komore Srbije.

Predstavnici kompanija, brojne računovođe i ostala stručna javnost učestvovali su u otvorenoj diskusiji u okviru teme, uz analizu novih propisa – Zakona o fiskalizaciji, Zakona o elektronskom fakturisanju i izmena Zakona o računovodstvu.

Iz Računovodstvene komore ističu da rade u interesu unapređenja računovodstvene profesije u  Srbiji, propisa i procedura sa ciljem da se obezbedi pravna sigurnost u radu privrednika i računovođa. RKS čine članovi koji su učestvovali u državnim reformama, uvedenoj objedinjenoj naplati poreza i doprinosa od 2014. godine, u reformi  Fonda PIO, reformi CROSO i kroz ostale mnogobrojne inicijative i predloge.

U okviru gostovanja na TV Zona plus predstavljene su aktivnosti RKS, analizirane novine u Zakonu o računovodstvu, Zakonu o fiskalizaciji i Zakonu o elektronskom fakturisanju https://youtu.be/Z4DFffpX-AM.

Klub privrednika Naissus nastoji da unapredi saradnju sa RKS, ali i svim ostalim pojedincima, institucijama, udruženjima, kako bi dao podršku inicijativama usmerenim ka poboljšanju privrednog ambijenta.