Posle više od godinu i po dana kapije Novosadskog sajma biće otvorene u subotu, 18. septembra. Do petka, 24. septembra predstaviće se izlagači na 88. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, 53. međunarodnom sajmu lova i ribolova i Sajmu ekologije. Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće izlagači iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova.

Septembarske priredbe sadrže sve one segmente po kojima su poznati i Međunarodni poljoprivredni sajam i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Pred posetiocima će se naći najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju, biće održane Nacionalna izložba stoke, Izložba genetskih potencijala, Izložba organskih proizvoda, proizvoda s oznakama geografskog porekla, kao i oznakom “Srpski kvalitet”.

Nekoliko zemalja će se predstaviti na kolektivnim izložbama, a pored Češke, koja je Zemlja partner Poljoprivrednog sajma, nastupiće privrednici iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije. Distributeri opreme za lov i ribolov izložiće bogatu ponudu poznatih proizvođača, a dolaze i izlagači koji koriste i gazduju šumama, upravljaju prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva.