Pekara Branković, član Kluba privrednika Naissus,  ima dugu porodičnu tradiciju, koja datira još iz 1885. godine. Te godine je Todor Branković osnovao pekaru i mehanu u prizemlju stare porodične kuće u Nišu. Započeo je svoj posao na porodičnom imanju, preko puta sadašnje centralne autobuske stanice, današnji Bulevar 12. februar, gde se i danas nalazi centrala Pekare Branković. Začetnik porodičnog posla, Todor Branković je pradeda naslednika i sadašnjih vlasnika Branka Brankovića i Aleksandre Nikolić.

U sklopu sistema pekara poseduje 16 maloprodajnih objekata na različitim atraktivnim lokacijama u gradu, preko kojih plasira i prodaje svoje proizvode, kao i preko ostalih mnogobrojnih kupaca. Dugogodišnji rad i tradicija pekare krunisani su sertifikatom integrisanog sistema kvaliteta ISO 9001:2000 i HACCP (visoki standard kontrole kvaliteta proizvoda), što je doprinelo da Pekara bude svrstana u red vodećih brendova pekarstva na prostoru Srbije.

Tajna uspeha je u poštovanju tradicije, dobrim majstorima, kvalitetnom repromaterijalu i savremenoj tehnologiji. Posetite ih https://pekara-brankovic.com/