Na sajtu Agencije za privredne registre, na strani Registar finansijskih izveštaja objavljene su informacije i uputstva koji se odnose na sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2021. godinu.

Objavljene su sve vrste zahteva putem kojih se mogu dostaviti finansijski izveštaji, odnosno dokumentacija propisana članom 45. Zakona. Takođe, dostupne su i informacije u vezi zakonskih rokova za njihovo dostavljanje, kao i iznosi promenjenih naknada za obradu i objavljivanje zahteva, navedeno je.

Osim toga, obveznici se mogu detaljnije informisati o novom obimu finansijskog izveštaja, kao i pravilima njihove računsko-logičke kontrole, koju sprovodi Agencija.

Takođe, pripremljene su informacije o novinama u sastavljanju i dostavljanju finansijskih izveštaja za 2021. godinu, o načinu razvrstavanja pravnih lica i preduzetnika, odnosno ekonomskih celina po veličini, o načinu utvrđivanja obaveze revizije i dostavljanja propisane dokumentacije, o obavezi kontinuirane primene izabrane više računovodstvene regulative u odnosu na onu koja je propisana Zakonom, kao i druga pitanja koja treba da pruže pomoć obveznicima u sastavljanju i dostavljanju finansijskih izveštaja za 2021. godinu, prema novim pravilima.